Ik vind het leuk om letterlijk de regels te doorbreken, om vervolgens waardevolle mogelijkheden te ontdekken.

Heb jij jezelf al aangemeld voor POWERHOUSE Van Spaendonck? Spreker Rico Bakker deelt in dit interview waarom jij hét event voor het mkb niet wil missen. Tijdens zijn interactieve sessie worden bezoekers geconfronteerd met aannames, en hoe snel je erin trapt. En dat niet alleen: je ontdekt ook hoe je jouw gebaande paden kunt doorbreken.

Breaking the rules

“Ik vind het leuk om letterlijk de regels te doorbreken, om vervolgens waardevolle mogelijkheden te ontdekken. Denk maar eens aan recruitment. Stel je voor dat we vacatures hebben zonder vacaturetekst? Hoe zouden die eruit kunnen zien? Wat zou er gebeuren als sollicitanten zelf hun vacature op kunnen stellen? Of stel je voor dat werknemers de eerste dag niet ingewerkt worden, maar zij juist de rest van het team gaan inwerken? Compleet out of the box denken, de ‘gewone’ regels doorbreken.” Als ervaren spreker vindt Rico het leuk om dit soort gedachte-experimenten te gebruiken om los te komen van hoe wij denken dat het ‘hoort’ te zijn.

Stelling: over vijf jaar tellen diploma’s niet meer, alleen nog vaardigheden

Met die stelling is Rico het helemaal eens. “Ik denk niet dat onderwijs per se kennisoverdracht is. Eerlijk is eerlijk: 90% van wat ik bijvoorbeeld in de geschiedenisklas heb geleerd, weet ik gewoon niet meer. Ik vroeg wel eens aan mensen wat ze hadden willen leren als ze opnieuw hun middelbare school mochten samenstellen. Veel mensen geven dan aan dat zij meer hadden willen leren over bijvoorbeeld psychologie, filosofie, communicatie, omgaan met geld of persoonlijke ontwikkeling. Zulke skills staan niet op je diploma, maar zijn héél relevant voor je werkende toekomst. Ik vind diploma’s dan ook niet zoveel zeggen. Bedrijven hebben te maken met mensen, en niet met letters.”

Rico zijn sessie tijdens POWERHOUSE

“Als je het als ondernemer leuk vindt om geconfronteerd te worden met hoe makkelijk wij als mensen aannames doen, mag je mijn sessie niet missen”, vertelt Rico enthousiast. Rico is namelijk één van de inspirerende sprekers op het event POWERHOUSE Van Spaendonck.“Ik probeer je echt te laten ervaren hoe makkelijk je in een aanname trapt. Daarnaast werk ik met tools en technieken waardoor het makkelijker wordt om los te komen van dit soort aannames. Tijdens mijn sessie introduceer ik hoe je los kunt komen van vaste patronen, en dat een goed of slecht idee vaak uit absurditeit voortvloeit”, vertelt Rico. Tijdens POWERHOUSE zal Rico deelnemers meenemen met humoristische voorbeelden, anekdotes en schudt hij aan aannames, denkkaders en conventies. Ben jij klaar om te veranderen en patronen te doorbreken? Mis de sessie van Rico Bakker dan niet!

Rico Bakker
Ook interessant